“De mensen van Stichting BONO zijn als familie voor mij!”

5 januari, 2024

Said Ahmed komt van oorsprong uit Eritrea en is een aantal jaar geleden samen met zijn gezin gevlucht voor oorlogsgeweld. Eenmaal aangekomen in Nederland begint zijn zoektocht naar een baan. Hij begint met een 0-uren contract in een bedrijfsrestaurant, maar wil graag een vaste baan zodat hij zijn gezin meer zekerheid kan bieden. Uiteindelijk komt hij via Stichting BONO bij ‘Future Pipe’ terecht. Dat vormt het begin van een mooi succesverhaal!

Gewoon ‘Appie’

Aanvankelijk was het best even wennen voor ‘Appie’, zoals hij door zijn collega’s genoemd wordt. “Ik beheerste de taal nog niet zo goed en de cultuur in Nederland is anders dan ik gewend was. Gelukkig werd ik vanaf het begin uitstekend begeleid door Stichting BONO. Zij voelen voor mij nog steeds als familie; ze helpen me om financieel alles onder controle te krijgen en zorgen dat ik over álle materialen beschik om mijn opleiding te kunnen volgen!”

Kansen voor de toekomst

In Eritrea studeerde hij ‘science education’, maar hier in Nederland ontdekte hij een compleet ander werkveld. Via Stichting BONO kwam hij terecht bij Future Pipe in Hardenberg. Hij volgde een opleiding tot Assistent Operator en is ondertussen al een tijdlang in deze functie werkzaam. Momenteel volgt hij zelfs een vervolgopleiding. Een heel andere tak van sport; maar voor Said Ahmed een méér dan welkome uitdaging. “Uiteindelijk had ik maar één wens, en dat was een vast contract voor 40 uur op een plek waar ik verzekerd ben van langdurig werk. Mijn werk als Assistent Operator bij Future Pipe bevalt heel goed, ik heb fijne collega’s en deze baan biedt veel toekomstmogelijkheden.”

Trotse dochter

Die toekomstgerichte blik typeert Said Ahmed. Hij weet wat hij wil en waarvoor hij het doet. “Ik heb een gezin met drie kinderen. Mijn oudste dochter is geboren in Eritrea en is 10 jaar. Het is leuk om te zien dat zij zoveel interesse heeft in mijn werk; ze is héél trots op wat ik doe! Daarnaast hebben we een dochter van zes en een zoon van drie. Ik vind het belangrijk dat ik hen een goede toekomst kan bieden in Nederland. Mijn vrouw is ook druk bezig met een studie, zij volgt detailhandel op MBO niveau 3.”

Alleen met werken kom je écht verder

Volgens Said Ahmed is het belangrijk dat mensen zich beseffen dat werken áltijd beter is dan een uitkering. “Je hoeft het niet allemaal alleen te doen; Stichting BONO kan je erbij helpen. Als je een goede baan hebt kun je een hypotheek krijgen, een eigen huis kopen en je kinderen het juiste onderwijs bieden. En het is ook beter voor je gezondheid om te werken. Ik probeer anderen dit altijd duidelijk te maken, omdat ik geloof dat je met de juiste instelling een mooie toekomst kunt opbouwen in Nederland!”

« Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *