“Het eerste contact met Stichting BONO voelde meteen goed!”

15 juni, 2023

Toen Erik Neef van de middelbare school kwam had hij nog niet goed in beeld wat hij eigenlijk wilde. Hij deed verschillende opleidingen, maar toen hij op zijn achttiende een vakantiebaan in de procestechniek had wist hij het zeker: hier lag zijn hart!  Heel gericht ging hij op zoek naar een opleidingstraject voor operator. Zo kwam hij uiteindelijk bij Stichting BONO terecht…

Genoeg kansen om te pakken

Als 35-jarige werkt Erik inmiddels alweer 7 jaar bij Wavin. De plek waar hij ooit als leerling binnenkwam via Stichting BONO. Ondertussen heeft hij zowel de B- als de C-opleiding afgerond en heeft hij stiekem zijn pijlen alweer gericht op een functie als teamleider en leerlingbegeleider. “Je krijgt hier volop de kans om te leren en jezelf verder te ontwikkelen en die pak ik graag met beide handen aan!”

Meteen een goede klik

Zijn kennismaking met Stichting BONO zo’n 7 jaar geleden was eigenlijk een toevalstreffer. “Ik kende Stichting BONO helemaal niet, maar ik heb ze gevonden door heel wat uurtjes rondspeuren op het internet. Ik was heel bewust op zoek naar een operator opleiding en die konden zij mij bieden!” Vanuit Emmen reisde Erik naar Hardenberg om kennis te maken met Rudolf Schreuder, consultant bij Stichting BONO. “Dat eerste gesprek voelde meteen goed. Rudolf is een toegankelijke persoonlijkheid die vanaf het begin met je meedenkt en voor je klaarstaat. Ik ben daarom ook meteen met Stichting BONO in zee gegaan en heb geen andere opleiders meer gesproken.”

Lekker veel afwisseling

Het besluit om een opleiding tot operator te volgen bleek een slimme zet. Het werk als eerste operator is Erik op het lijf geschreven. Alle aspecten die hij in een baan zoekt zitten erin: “Het is niet alleen het technische aspect, maar ook het werken in een team en het aansturen van mensen. Geen dag is hetzelfde. Dat komt ook door het productieproces; we werken hier met PVC. Zo’n product kan uit meerdere lagen bestaan. Een van die lagen is gerecycled materiaal en dat proces varieert continu. Je hebt dus nooit dezelfde uitkomst en dat houdt het spannend.”

Geen ‘oude mannen die veel koffiedrinken’!

Ook het werken met mensen zorgt volgens Erik voor afwisseling. “Mensen zijn een onvoorspelbare factor, daardoor maak je elke dag weer andere dingen mee! Het werk is nog veel leuker dan hoe ik me had voorgesteld. Ik had best een gedateerd beeld van de hele procestechniek. Bij het woord ‘fabriek’ denk je al snel aan oudere mannen die veel koffiedrinken en nog wat werken, maar de omgeving is veel dynamischer dan dat! Er komt veel vernieuwing en verjonging; dus er is volop beweging!”

Denkbeeldig publiek spelen

Erik heeft vooral de persoonlijke begeleiding tijdens het leerwerktraject als prettig ervaren. “Tijdens de B-opleiding is de begeleiding heel structureel, dat zie je zeker niet bij andere bedrijven. En ook tijdens de C-opleiding heb ik met name in de laatste fase veel steun gehad bij het ontwikkelen van mijn presentatievaardigheden. Ik vind presenteren enorm spannend, maar o.a. Helga en Rudolf  hielpen me door een ‘denkbeeldig publiek’ te spelen.”

Je krijgt er meer vrije tijd voor terug!

Overweeg je net als Erik om een opleiding tot operator te volgen? Laat je dan vooral niet afschrikken door de onregelmatigheid van de werkzaamheden. “Ga gewoon een dag of een paar dagen meelopen om te ontdekken hoe het in z’n gang gaat. En zie de onregelmatigheid niet te zwart-wit. Mensen hechten heel veel waarde aan het weekend, maar als je onregelmatig werkt krijg je er nog meer vrije tijd voor terug!”

« Terug naar overzicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *