Leerwerktraject

Leren én werken ineen

Werken en leren in de procesindustrie? Dát doe je bij Stiching BONO. Van oudsher zijn we verbonden aan de voormalige Wavin-bedrijven in Hardenberg. Dat betekent dat je bij ons aan het juiste adres bent voor leerwerktrajecten als procesoperator. De laatste jaren zijn daar ook de opleidingen voor de Technische Dienst en Logistiek bijgekomen. Welke richting jij ook kiest; bij ons leer je ín de praktijk bij een mooie werkgever!

Volop kansen als procesoperator!
In de procesindustrie is op dit moment sprake van een sterke vergrijzing. Dat betekent dat de vraag naar procesoperators de komende jaren alleen maar zal toenemen. Kortom: stap jij in het leerwerktraject voor procesoperator, dan is de kans groot dat je de komende jaren verzekerd bent van een baan!

Hoe ziet een leerwerktraject eruit?
Je kunt bij ons opleidingen volgen op verschillende mbo-niveaus. In alle gevallen gaat het om een zogeheten BBL opleiding, oftewel: Beroeps Begeleidend Leren (BBL). Volg je bij ons zo’n opleiding, dan ziet je planning er grofweg als volgt uit:

  • Je werkt minstens 20 uur per week en gaat daarnaast naar school
  • Je volgt het grootste gedeelte van de opleiding in de praktijk bij een erkend leerbedrijf.
  • De theorielessen vinden plaats op school

Binnen Stichting Bono willen we een open leersysteem en competentiegericht onderwijs aanbieden. Daarom werken we nauw samen met het ROC van Twente. Meer weten? Ontdek hier alles over de BBL opleidingen!

Studiebegeleiding op maat
Onze opleidingsfunctionarissen zijn de spil tussen jou, de school en het erkend leerbedrijf. Om te zorgen dat jij de opleiding succesvol afrondt en het diploma in ontvangst kan nemen, zorgt Stichting BONO voor studiebegeleiding op maat!

Je krijgt de volgende ondersteuning:

  • De opleidingsfunctionaris zorgt ervoor dat jij gemotiveerd blijft, zodat de planning haalbaar blijft.
  • Hij / Zij biedt extra ondersteuning als het spaak dreigt te lopen met de theorie of bij het maken van de praktijkopdrachten.
  • Hij / Zij ondersteunt en adviseert de praktijkbegeleider van het erkend leerbedrijf bij het opmaken van beoordelingsopdrachten of het bedrijfsspecifiek maken van praktijkopdrachten.

Bij een aantal van onze opdrachtgevers detacheren we jou al tíjdens de opleiding. Na het succesvol afronden van de opleiding is de kans groot dat je bij jouw leerbedrijf kunt blijven werken.

Eigen medewerkers opleiden?
Ben je werkgever en wil je jouw eigen medewerkers opleiden tot operator, logistiek medewerker of medewerker technische dienst? Wij helpen je daar graag bij! Stuur een ons een mail naar en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

P.S. Wist je dat wij geaccrediteerd zijn?
Stichting BONO is geaccrediteerd door Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Home Contact