De Wet Wajong staat voor Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten. Mensen met een wajong-uitkering hebben dus een arbeidsbeperking. Het doel van de wet is om hen hulp te bieden bij het vinden en behouden van betaald werk. Zodat iedereen die kán werken hiervoor ook de kansen krijgt.
Geeft u een wajongere een kans, dan krijgt u daar ook iets voor terug!
De meeste wajongeren voelen een grote verantwoordelijkheid voor hun werk. Ze doen hun best om er een succes van te maken. Als dat lukt, geeft dat veel voldoening, ook voor de collega’s. Dat heeft weer een positieve invloed op de werksfeer. Wajongeren hebben vaak specifieke competenties die van pas kunnen komen binnen uw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan iemand met autistische stoornis die erg goed in staat is om producten te testen op strikte specificaties en snel analyses kan maken.
Door diverse overheidsmaatregelen is het in dienst nemen van een wajongere financieel aantrekkelijk. Ook kunt u uw maatschappelijke betrokkenheid als onderneming verder vormgeven door te werken met wajongeren. Kortom het is lonend om een wajongere in dienst te nemen.
De Participatiewet
Een extra stimulans om aan de slag te gaan met wajongeren komt vanuit de Participatiewet. De overheid heeft de doelstelling om 125.000 extra banen te creëren voor onder andere mensen uit deze doelgroep. Meer over de participatiewet
Stichting BONO en wajongeren
Stichting BONO richt zich al vele jaren op deze ‘vergeten’ doelgroep.
Zo is het één van onze doelstellingen om de bewustwording bij werkgevers te vergoten over het inzetten van medewerkers met een arbeidsbeperking en daarmee aan het vergroten van het aantal arbeidsplaatsen voor mensen met een achterstand/beperking in de regio!!!
Stichting BONO heeft hiervoor een totaalpakket in huis met een advies, uitvoerings- en begeleidingsrol. Daarbij is onze werkwijze gericht op het onafhankelijk werven en selecteren van kandidaten. Onze kandidaten komen uit ons eigen netwerk of worden aangedragen door de gemeente, het UWV en/of re-integratiebureaus.